Sausie augļi
Žāvētas aprikozes. Jo tumšākas jo labākas, dabiskākas. Ja aprikozes ir spilgtā gaišā krāsā, tas nozīmē ka tās ir apstrādātas ar sēra dioksīdu.
Mazgājot ar ūdeni sēra dioksīdu var nomazgāt.
Lielās vīnogas Jumbo – audzētas ar spēcīgām ķimikālijām, lai iegūtu milzīgas ogas. Labāk pirkt maza izmēra vīnogas.
Melnās plūmes un vīnogas, ja ir spilgti melnas, visdrīzāk ka tās ir krāsotas. Vajag samērcēt un paberzēt, ja pirksts paliek melns, tas nozīmē, ka ir krāsotas. Labāk izvēlēties mazas, tumši brūnas, nespīdīgas rozīnas.
Ja sausie augļi ir mīksti un spīdīgi – tie ir apstrādāti ar eļļu. To dara lai sausie augļi izskatītos pievilcīgāki, spīdīgi un mīksti. Diemžēl eļļa kopā ar augļiem ir savstarpēji nesaderīgi produkti, tāpēc, ēdot eļļainus žāvētos augļus, tiek piesārņot organisms.